zondag 15 december 2013

14 december

Ik heb wat slaap kunnen inhalen. Ben om 7 uur opgestaan. Alle tijd om me klaar te maken om naar de
"PROMOCION DE BACHILLERES" (voor de afstuderende aan het middelbaar onderwijs) te gaan.  Om 11 uur worden we daar verwacht. Zij die afstuderen, dragen een lila-kleurige toga met een zwart stola. Op deze zwarte stola staat de naam van de bachillere in het goud geborduurd. Allen worden ze begeleid door een familielid.



 
 
Eén voor één worden hun namen afgeroepen en worden ze door hun begeleider naar voor in de feestzaal gebracht. Héél plechtig en best wel emotioneel.  Er wordt een foto van hen genomen en ieder wordt naar zijn/haar plaats gebracht.
Dan worden er enkele personen naar het podium geroepen om daar plaats te nemen voor de diploma uitreiking. De directrice van de school, de leerkrachten, de politiecommissaris, Don Angel en .....
Dan, terwijl ik druk bezig ben om alles  op foto vast te leggen, hoor ik plots "Maria Josee  del Comité FANS de Belgica"! Het is niet waar hé!
Daar sta je dan .... in plaats van op de achtergrond foto's te nemen, sta ik vooraan en worden er foto's van mij genomen.
Na de verwelkoming van de genodigden, worden de afgestudeerden een voor een naar het podium geroepen om hun diploma te komen afhalen.
Aan het einde wordt iedereen bedankt voor de aanwezigheid, en wordt in het bijzonder het FANS comité bedankt voor de inzet en de steun om de jongeren een kans te geven te studeren en zo aan hun toekomst te werken.
 


 
Als afsluiter zongen ze samen een danklied en wensten iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkige nieuwjaar.  
 
Dan vertrekken we met het hele gezin naar Monte Grande voor de volgende promocion de bachilleres. Ook hier is alles mooi versierd om de bachilleres te huldigen. Op dezelfde  manier als in Terrabona, worden ze een voor een afgeroepen en onder begeleiding van een familielid of iemand uit de vriendenkring, naar hun plaats gebracht.
 
De danseresjes horen er natuurlijk ook bij!
 


 

 
 
Ook hier weer een fantastisch feest!
 
Dan gaan we even langs bij een van de bachilleres. Het huis is mooi versierd met ballonnen en slingers, we worden meteen voorzien van lekker eten en een lekker zelfbereid drankje.
 
 
Foto boven : Jahaira
 Foto onder: haar fiere moeder



 
Het was alweer een prachtige dag met vele gelukkige mensen!
Dus terug naar huis met een wagen vol geladen met zingende meisjes!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten